Wednesday, December 25, 2013

kenapa kita perlu financial planning ? Tentu supaya kita lebih maksimal dalam mempersiapkan kebutuhan finansial kita. Trus, kenapa ga cari income yang lebih banyak aja ?? Yaaa, memang pada intinya, cara untuk memenuhi kebutuhan finansial kita pastinya adalah mengupayakan income yang lebih besar dari hari ke hari ya.. Semua orang juga pengen. Namun, ternyata income yang lebih besar pun belum tentu lho jadi jaminan kalau kita bisa hidup makmur dan berkecukupan.

Kenapa ? Karena ada yang bilang, income yang besar juga diikuti expense (pengeluaran) yang besar pula. Ini lebih disebabkan karena manusia tuh kan pada dasarnya makhluk dengan keinginan tanpa batas hehehe..

Kalau ada uang lebih, kenapa kita ga boleh pake uang itu untuk sesuatu yang menurut kita, kita pantas dapetin kan ? Handphone baru, mobil baru, dsb. Bahkan orang dengan gaji besar belum tentu lho punya sisa uang yang besar juga di akhir bulan. Jadi benernya bukan pada berapa banyak yang kita hasilkan, namun berapa banyak yang bisa kita sisihkan untuk disimpan.

Dengan financial planning, kita jadi bisa lebih bebas shopping atau berlibur tanpa rasa bersalah, karena memang semua sudah ada anggarannya. Jadi menambah penghasilan (income) itu beda dengan financial planning. Dan financial planning bisa dilakukan sendiri kok kalau punya ilmunya, nggak selalu harus dibantu financial planner profesional :)

6 comments

The benefits of scientific notation do not end with ease of writing and expression of accuracy. Such notation also lends itself well to mathematical problems scientific notation rules of multiplication and division

REPLY

What to Look for in a Portable Music PlayerWe tend to call portable music players “MP3 players,” a tacit acknowledgement of the overwhelming popularity of that lossy, highly compromised audio format. Mp3 Rocket For Macintosh

REPLY

Vogue Magazine is the most popular women's fashion magazine. With so many good designers and great design on the rise this website

REPLY

Call My Lost Phone is a free online site that allows you to make free calls directly from your PC or smartphone to another phone directly from your browser.

REPLY

Rice Purity test is the survey that is the amalgam of 100 questions related to life. It contains the issue related to private life, educations, society, and many more. The score achieved in the Rice Purity Test quiz shows what type of personality a person belongs too. One of the best test ever made till now it helps you to know about yourself in a much better way. You can also take one
Rice Purity Test

REPLY

Very Nice Blog I like the way you explained these things. I hope your future article will help me further.You will be able to check on the CPS rate and the speed in which you click. You should check your Click Speed Test Cause It allows you to break your unique record.

REPLY

Andin Talks . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates